Oog voor de wereld: in gesprek met Rachel Ritman

Van 14 december 2019 tot en met 14 maart 2020 presenteert de Embassy of the Free Mind de tentoonstelling ‘OOG VOOR DE WERELD. De visionaire denker Jacob Böhme’. Sven-Ake Hulleman ging in dit museum aan de Keizersgracht te Amsterdam het gesprek aan met Rachel Ritman over de ziener Böhme en het verhaal achter de tentoonstelling. Rachel Ritman is de echtgenote van Joost Ritman, de oprichter van de Bibliotheca Philosophica Hermetica – de collectie van het museum – en heeft na jarenlange studie een boek gepubliceerd over Jacob Böhme dat 13 december wordt gepresenteerd.

Een gesprek over de werkelijkheid, verbondenheid, het Goddelijke en het innerlijke Licht. Hoe ontwaren we de knoop waarin we geraakt zijn, en hoe herstellen we de wereld weer in waar zij werkelijk voor bedoeld is?

De tentoonstelling: https://embassyofthefreemind.com/nl/m…

Getoonde afbeeldingen, in volgorde van verschijning:

Isabella von dem heiligen Geist, handschrift, 17e eeuw, Embassy of the Free Mind, Bibliotheca Philosophica Hermetica Collectie.
Robert Fludd, De praeternaturali utriusque mundi historia, 1621, Embassy of the Free Mind, Bibliotheca Philosophica Hermetica Collectie.
Böhme, Theosophische Schriften, 1682, Embassy of the Free Mind, Bibliotheca Philosophica Hermetica Collectie.
‘De filosofische kogel’ of ‘Het Wonderoog,’ in: 40. vragen over de siele, [Amsterdam] 1642, Embassy of the Free Mind, Bibliotheca Philosophica Hermetica Collectie

Ook te beluisteren op SoundCloud.

Dit vind je misschien ook leuk...