#9: Ons land in brand

In een tijd waarin men het klimaat wil redden door bomen te verbranden en de boeren op moeten draaien voor de uitstoot van een heel land, lijkt de overheid zich te bedienen van een aloude tactiek: die van de verschroeide aarde. Maar wie is de vijand, en wie is daarmee gediend? Economische belangen worden ons opgedrongen verpakt in een groen jasje terwijl de afhankelijkheid van de globale economie blijft groeien op een moment dat deze wankeler is dan ooit. Sven, die denkt er het zijne van…

Relevante links:
Column Joost Smiers
Peter Wohlleben: Het verborgen leven van bomen
De Biomassale Kaalslag; Robin Noorda en Sven Hulleman
Farmers Defence Force aan het woord
Michel Houellebecq over de (Franse) boeren tot de bedelstaf verheven; column Sven Hulleman

Ook te beluisteren op SoundCloud.

Dit vind je misschien ook leuk...