Van heide en boeren: in gesprek met Evert Mouw

Voor- en tegenstanders van klimaatmaatregelen en boerenprotesten buitelen over elkaar heen met argumenten die vanuit de eigen bubbel solide en onweerlegbaar lijken, maar bij de tegenpartij aan dovemansoren gericht zijn. Is er een gelijk en een ongelijk? Of mist men in het debat, dat even gefragmenteerd en onthecht is als de tijdgeest zelf, de juiste verbanden en een holistisch perspectief?

Evert Mouw publiceerde op zijn blog Furor Teutonicus een artikel waarin hij ferm stelling neemt aan de zijde van de boeren, puttend uit zijn familieverleden op de Veluwe. Sven ging met hem in gesprek over zijn standpunt en de context waaruit deze geboren is.

https://www.furorteutonicus.eu/2019/12/04/van-heide-en-boeren-naar-stikstof-en-wensnatuur/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...