Van prijs en waarde: in gesprek met Lisa Westerveld

Is ons systeem te complex geworden? Is het nog van binnenuit te redden en zo ja, moeten we dan de boel verstevigen of juist verslanken? Kunnen zij die vermalen worden door het systeem nog rekenen op hun overheid of wordt zij zelf ook verzwolgen door de bureaucratie?

Lisa Westerveld is Tweede Kamerlid voor GroenLinks en maakt zich hard voor verbetering in onder andere het onderwijs en de jeugdzorg. Sven ging met haar in gesprek over de beklemming van het neoliberale systeem, hoe een zorgzame staat kan zorgen voor de mensen die tussen de kieren vallen, maar ook voor de winnaars die evenzo gebukt gaan onder de onthechtende werking van een samenleving waarin alles gekwantificeerd wordt en de prijs regeert over de waarde.

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...