#2.07: Requiem voor de vrijheid

Aan de voet van het Thorbecke monument in Den Haag werpt Sven nogmaals een blik op de democratische rechtsstaat in Nederland. Hoe houdt zij zich staande tegenover de idealen waarmee zij ooit is ingericht? Hebben de regels die onze vrijheid moesten beschermen haar inmiddels niet compleet verzwolgen? De modellering van de moderne samenleving lijkt uiteindelijk te hebben geleid tot de omkering van middel en doel, de vrijheid gestorven in haar eigen kristallisatie.

Maar, wellicht de meest prangende vraag in een samenleving werkend voor het systeem dat haar zou moeten dienen: wie maalt er nog om?

Links:
Van prijs en waarde: in gesprek met Lisa Westerveld
Naar een alternatief staatsbestel: in gesprek met Rients Hofstra
De revolutie en het individu: in gesprek met Rients Hofstra

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...