#2.09: Mammon met een groen masker

De massale kaalslag van de Nederlandse bossen onder leiding van het Zweedse Vattenfall gaat, ondanks de groeiende weerstand, onverminderd voort. De kale plekken zijn inmiddels op veel plekken al vanaf de snelweg zichtbaar.

Sven had eerder, zowel in de eigen podcast als bij Café Weltschmerz, kunstenaar Robin Noorda te gast die al lange tijd actie voert tegen de absurditeit van biomassa. Hij legde uit hoe het monsterverbond tussen de internationale energiegigant en de Nederlandse overheid onder valse voorwendselen hun gang gaat en, al dan niet via de mond van minister Eric Wiebes, aantoonbare leugens verspreidt. Als klap op de vuurpijl gebeurt dit alles zelfs onder de noemer ‘duurzaamheid’.

Is het een puur door winstbejag ingegeven onderneming of is er meer aan de hand? De naderende komst van het 5G-netwerk en de belemmering die bomen vormen voor het signaal en de hoge dichtheid van zendmasten die het nodig heeft zetten op zijn minst wel te denken. In de tussentijd bouwt de Europese Unie rustig verder aan hun gezichtsherkenningsdatabases…

Links:
Leaked Reports Show EU Police Are Planning A Pan-European Network Of Facial Recognition Databases
My Dinner With Andre: Conspiracy Theory Scene HD
Ecocide in naam van duurzaamheid: in gesprek met Robin Noorda
De Biomassale Kaalslag; Robin Noorda en Sven Hulleman
Federatie tegen biomassacentrales

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...