Nederland in Crisis #3: Koop een schuld, red een bank

De ECB trekt miljarden uit de hoge hoed in een uiterste poging de economie overeind te houden in het door het Coronavirus geteisterde Europa. De crisis wordt gretig aangegrepen omdat deze kan maskeren dat de banken al lang failliet waren, wat nu verder afgedekt wordt onder een berg maatregelen waar uiteindelijk de burger zelf de rekening voor krijgt – met rente.

Het systeem kraakt wederom in zijn voegen. Het ziet er naar uit dat wij voor de tweede keer een kans krijgen om er afscheid van te nemen, om het te veranderen en een eerlijkere wereld na te laten aan onze kinderen. Als wij die weer voorbij laten gaan blijven de machthebbers hun trucje herhalen en wordt het juk dat men draagt voor de instituties die ooit in het leven waren geroepen om hén te dienen zwaarder en zwaarder.

En wat dan als zíj door de hoeven zakken?

Links:
Spanje roept op tot EU-brede begrotingsaanpak van gevolgen coronavirus
Rente op Italiaanse staatsobligaties daalt hard na opkoopprogramma ECB
ECB trekt nog eens 750 miljard euro extra uit in strijd tegen coronavirus
Risicoloos ondernemen: banken strijken met eer van coronamaatregelen overheid
http://www.stopderestschuld.nl/

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...