Europa in oorlogsmist #1: Infinite cash, infinite debt

De Coronacrisis woedt voort en het eind lijkt nog lang niet in zicht. Terwijl er nationaal én internationaal wordt gebakkeleid over maatregelen is het financiële systeem bezig zichzelf verder in te graven. De toch al wankelende economie en de scheve verhoudingen binnen de EU ondergaan momenteel de ultieme stresstest en de overlevingsstrategie van de macht lijkt het om vol in te zetten op de afhankelijkheid van hun voortbestaan voor de bevolking. Van Europa waar de ECB het zware geschut van stal heeft gehaald en het virus aangrijpt om Eurobonds er alsnog door te drukken tot de Verenigde Staten waar president Donald Trump de FED lijkt te willen verweven met de eigen schatkist.

Ondertussen verkeert het volk tussen hoop en vrees in volstrekte onzekerheid. Over de gezondheid van henzelf en hun naasten, maar ook over de toekomst. Hoe lang nog blijft het publieke leven stilgelegd, wie heeft er nog een inkomen wanneer de rookwolken zijn opgetrokken? En nadat wij onszelf hebben afgestoft, met welke schulden en maatregelen blijven we dan achter?

Links:
Fed’s ‘Infinite Cash’ Put to the Test in a World of Leverage
The Fed’s Cure Risks Being Worse Than the Disease
BREAKING: ECB GAAT VOOR 750 MILJARD AAN ROTZOOI VAN BRAKKE BANKEN KOPEN
12 Experts Question The COVID-19 Panic
Dit is een bankrun, maar niemand die het ziet
Eurobonds: reddingsboot of torpedo?
Verkeerde code of net tussen wal en schip: noodloket dicht voor deze ondernemers
Hans Lodeizen
En helaas… https://www.oprahmag.com/entertainment/a31899007/f-scott-fitzgerald-quarantine-influenza-letter/

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...