Europa in oorlogsmist #3: Veilig in gevangenschap

Zojuist heeft minister-president Mark Rutte aangekondigd dat de maatregelen om het Coronavirus te beteugelen met drie weken verlengd zijn. Drie weken langer ligt het sociale leven stil met alle gevolgen van dien. Alle beloofde steunpakketten ten spijt zal dit onherroepelijk leiden tot grote financiële problemen voor veel ondernemers, waarvan de schokgolven door de hele samenleving gaan trekken. Steeds meer mensen zullen afhankelijk zijn van de overheid om het hoofd boven water te kunnen houden.

Een overheid die intussen aan een ander front een heel andere strijd voert. De Europese Unie blijft onder zware druk van met name de zuidelijke staten bewegen richting de Eurobonds, waarmee een verdere vervlechting van de Europese economieën gerealiseerd zal worden. Een vervlechting waar men voorlopig niet meer van af zal kunnen geraken.

Zo beginnen steeds duidelijker de contouren zichtbaar te worden van een Europa waarin iedereen afhankelijk is en alleen de staat verantwoordelijk. Een verantwoordelijkheid die gepaard zal gaan met surveillance en controle op een schaal die nog niet eerder is vertoond, waarvan de mogelijke toekomstperspectieven koren op de molen zijn voor complotdenkers wereldwijd. Maar zijn die zorgen volledig ongegrond?

Het meest zorgwekkend is dat mensen er direct voor lijken te willen tekenen. Immers, wat is er in tijden van onzekerheid angstaanjagender dan de vrijheid…

“De hel, dat zijn de anderen.”

Links:
Misery by Stephen King
Misery (movie trailer)
Il Gattopardo / De Tijgerkat
EUROPA IS GEVALLEN – DE JENSEN SHOW #126
New Coronavirus Wasn’t ‘Predicted’ In Simulation
Did Bill Gates Admit Vaccinations Are Designed So Governments Can Depopulate the World?
Why in the next decade companies will launch thousands more satellites than in all of history
George Carlin – You Are All Diseased (1999) – “Bullsh*t!”
Corona-overtredingen melden via app: ‘Mensen zelf aanspreken is spannend’

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...