Noch machten, noch krachten

Vanaf een dak ergens in Den Haag reflecteert Sven Hulleman op de veranderingen in de maatschappij die worden teweeggebracht door de maatregelen om het Coronavirus te bestrijden. Wat betekenen deze voor hoe wij ons als mensen tot elkaar verhouden? Van het openbare tot het meest private, niets lijkt volledig gevrijwaard van gevaar; tussen het virus en de overheid lijkt er weinig speelruimte voor de burger over te blijven. Of de situatie ooit nog terugkeert naar het oude moet nog blijken..

De strijd tussen veiligheid (van wie? En waarvoor?) en privacy was al langer aan de orde, maar COVID-19 en de wereldwijde paniek hebben deze een nieuwe dimensie gegeven. Wij nomineren ‘corona-app’ en ‘anderhalvemetersamenleving’ alvast voor woord van het jaar.

Links:
Kelder & Klöpping ‘Oorlog en Utopia’
Romeinen 8

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...