Fortuyn: ter nagedachtenis van het andere geluid

Vandaag, 6 mei 2020, is het achttien jaar geleden dat Pim Fortuyn is vermoord, vlak voor de verkiezingen waarvoor hij op koers lag om een daverende entree te maken in de Tweede Kamer.

Het mocht niet zo zijn; Volkert van der G. bracht Fortuyn zijn prille politieke carrière op brute wijze tot een vroegtijdig eind. Met deze daad, de eerste politieke moord in Nederlands sinds eeuwen, is, na de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag die eraan voorafgaan, een derde dag van herdenking aan de kalender toegevoegd. Een dag waarop wij het vrije woord herdenken; de vrijheid om ook een ander geluid te verkondigen. Een vrijheid die ook nu bedreigd wordt, in een tijd waarin het bevragen van de macht niet meer gebeurt in de grote media en de kleine onafhankelijken worden weggezet als brengers van nepnieuws en vijandige propaganda.

Als er geen plaats meer is voor afwijkende meningen en kritische vragen, wat is er dan nog over van de democratie?

Loquendi libertatem custodiamus. Pim, je wordt gemist.

Links:
https://www.pimfortuyn.com/
Eric Weinstein (Solo), Ep. #018 of The Portal – Slipping the DISC: State of The Portal/Chapter 2020

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...