Bevrijd, besmet, bezet: een krantenwijk als verzetsdaad

Afgelopen Bevrijdingsdag werd de speciale vrijheidseditie van de Andere Krant verspreid. Nadat Sander Compagner eerder bij ons zijn verhaal deed en een oproep deelde voor steun is de krant in een recordoplage van 500.000 gedrukt en dankzij de vele aanmeldingen in brievenbussen door het hele land terechtgekomen.

Omdat zijn stichting kantoor houdt op het Lange Voorhout in Den Haag nam Sven de taak op zich om de krant te bezorgen bij de Tweede Kamer en de koning. De dag begon bij Bodega de Posthoorn, waarna hij met zijn eerste krantenwijk ook een steentje bijdroeg aan de vrijheid door het andere geluid te helpen verspreiden.

Op de voet gevolgd door Danny Ghosen van het NTR-programma ‘Danny op straat’, bezig met een item over de lockdown, was er op deze tegenstrijdige dag van vrijheidsviering onder politietoezicht genoeg te bespreken.

‘Grenzen aan de lockdown’ is donderdag 7 mei 2020 uitgezonden door de NTR op NPO2.

Links:
https://www.deanderekrant.nl/
Verzet in tijden van besmetting: in gesprek met Sander Compagner
Danny op straat: Grenzen aan de lockdown
Waarom voeren mensen actie TEGEN de lockdown? | DANNY OP STRAAT #14

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...