#2.19: Bij de gratie Gods

In Den Haag wordt momenteel hard getimmerd aan de ‘coronawet’, een wet die de getroffen maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan vast moet leggen voor de langere termijn. De consultatieversie van deze wet heeft gestuit op verzet vanuit de samenleving door zijn verregaande beperkingen van de vrijheid en de inbreuk die het pleegt op de rechten van burgers.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid blijft bij hoog en laag volhouden dat men niet onder deze beperkingen uitkomt totdat er een vaccin is en heeft vooruitlopend op de ontwikkeling daarvan al een overeenkomst gesloten met een even grote als discutabele farmaceut. Vanwaar dit blinde vertrouwen in een vaccin dat nog niet bestaat, waarvan het de vraag is of het überhaupt wel kán bestaan? Waarom worden alternatieven bij voorbaat opzij geschoven, waarom wordt dit alles als een voldongen feit gepresenteerd terwijl zelfs onder experts de meningen tot op het bot verdeeld zijn?

De democratische rechtsstaat zakt met elke stap dieper weg in het drijfzand van de coronacrisis en het bestuur lijkt vastberaden om de gekozen lijn voort te zetten. Maar ten koste van wat, en ten bate van wie?

Links:
Consultatieversie “Tijdelijke bepalingen in verband met maatregelen ter bestrijding van de epidemie van
covid-19 voor de langere termijn (Tijdelijke wet maatregelen covid-19)”

NOVA: CORONAWET PAST NIET IN DEMOCRATISCHE SAMENLEVING
Ontwerp Tijdelijke wet maatregelen covid-19: slecht idee
Vitry-en-Perthois
Holocaust
Na het virus nu ook het vaccin uit China? – Economie – RD.nl
“Zombies” in de politieke-, financiële- en rechtelijke macht; Arno Wellens en Sven Hulleman
WHO: ‘Wie geen symptomen heeft, verspreidt coronavirus nauwelijks’
Expert reaction to comments from Dr Maria van Kerkhove at yesterday’s WHO press conference that asymptomatic transmission of SARS-CoV-2 is rare
‘We don’t actually have that answer yet’: WHO clarifies comments on asymptomatic spread of Covid-19
AstraZeneca
Fabels van Jean de La Fontaine
Georgia Guidestones

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen op https://eenoorlogreedsverloren.nl/steunhetverzet/

Ook te beluisteren op SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...