Laatste strohalm voor de horeca: in gesprek met Michael Meeuwisse | #3.05

Het vergeefse kort geding tegen de staat om heropening van de horeca te forceren is inmiddels alweer 4 maanden geleden en de sector heeft nog altijd geen perspectief op verbetering. De lockdown sleept voort, inmiddels is er zelfs een avondklok bijgekomen en of de cijfers stijgen of dalen lijkt überhaupt niet eens ter zake te doen; de boel blijft gesloten.

Voor veel ondernemers is het al te laat; zij zullen hun deuren nooit meer openen. Anderen willen van geen opgeven weten en blijven stug doorknokken, elke strohalm aangrijpend om hun levenswerk overeind te houden in de hoop dat het verlossende woord van de overheid niet lang meer op zich laat wachten. Maar hoe lang kunnen zij dit nog opbrengen? Hoe lang nog tot de laatste reserves écht op zijn en men niet meer in hun levensonderhoud kan voorzien, hoe lang nog tot de schuldeisers het wachten beu zijn en de faillissementen worden aangevraagd? Hoe lang nog tot de doekjes tegen het bloeden van de overheid niet meer afdoende zijn en de dam daadwerkelijk doorbreekt?

Te gast is wederom Michael Meeuwisse van Bodega de Posthoorn in Den Haag. Hij betoogt dat als de overheid nu niet overgaat tot substantiële compensatie voor de verliezen die de horeca heeft geleden onder de maatregelen, dat het definitieve einde zal betekenen voor een groot deel van de sector – met al het leed voor de betreffende ondernemers en hun gezinnen van dien.

In een uiterste poging om te redden wat er te redden valt zet Sven met zijn stichting nog eenmaal een grote actie om fatsoenlijke compensatie af te dwingen via de rechtbank. Bent of kent u een horecaondernemer die zich net als Michael hierbij aan wil sluiten, dan kan dat via de website https://horecaschadecompensatie.nl/

Links:
Horecabranche wil staat aanklagen en zoekt steun failliete ondernemers (Hart van Nederland)
Facebookpagina voor de horecaschadecompensatie
https://horecaschadecompensatie.nl/

Studio ingericht met dank aan: https://cd-rek.nl/

Dit vind je misschien ook leuk...