En zo geschiedde | #3.39

Terwijl de zomer waarin alles dankzij de grootschalige vaccinatiecampagne weer normaal had moeten worden met dank aan de verscheidene demonstraties tegen de coronapaspoorten wereldwijd onrustig voortschrijdt, neemt Sven een stap achteruit voor een bredere bespiegeling. Zijn de toenemende verdeeldheid, repressie, censuur en geweldsuitbarstingen een tijdelijk verschijnsel, onvermijdelijk in tijden van grote veranderingen, of zijn zij kenmerkend voor een beschaving waarvan de dagen geteld zijn?

Aan de hand van een van zijn meest geliefde boeken, Guiseppe Tomasi di Lampedusa’s ‘Il Gattopardo’, probeert Sven het juiste perspectief te vinden om naar de huidige tijd te kijken. Een tijd waarin de mensheid op een kruispunt lijkt te staan; echter ook een tijd waarover hoe verdeeld de meningen ook mogen zijn, de geschiedenis het laatste woord zal hebben.

Links:
Wie o wie vindt de overheid volksvijand nummer 1?
Norman Fischer Books
De tijgerkat
Socioloog Jaron Harambam en Gitta Sluijters over de leefwereld van complotdenkers
Brussel van plan 750 miljard euro op te halen voor coronaherstelfonds
Italië krijgt 209 miljard euro bijgeschreven: premier Conte kraait van geluk
Simon & Garfunkel – The Sound of Silence (from The Concert in Central Park)
Annemiek overleed na haar vaccinatie: ‘Neem ons verhaal serieus, scheep ons niet zomaar af’
Oorzaak van tientallen doden na coronavaccinatie niet te achterhalen
Maxima en Constantijn maken uw kind AI-proefkonijn
Koningin Maxima geeft les in kunstmatige intelligentie

Studio ingericht met dank aan: https://cd-rek.nl/

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen. Bezoek de webshop op https://nooit.nl/shop/, ga naar https://eenoorlogreedsverloren.nl/steundeverbinding/ of help Stichting Het pad der natuurlijke energie en win fraaie prijzen: https://natuurpad.com/

Ook te vinden op Odysee, SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...