Vrijheid, vermogen en de productie van politiek | #3.84

Nu de wereld van de ene crisis in de andere is gerold is het amper meer bij te houden van hoeveel kanten vrijheden en burgerrechten bedreigd worden. Na de pandemie en het klimaat zijn de Russische dreiging en mogelijke voedseltekorten de volgende argumenten voor verdere optuiging van een totalitaire surveillancestaat en machtsverschuiving naar Brussel, als legitimatie van plannen die al gesmeed lijken te zijn nog voordat er een vuiltje aan de lucht was.

Hoe te navigeren in omstandigheden als deze? Welke waarde hebben abstracte begrippen als vrijheid en menswaardigheid nog wanneer men niet meer te eten heeft – of wanneer de bommen vallen? Een ding is zeker: als gedwee ondergaan wat de machthebbers bekokstoven de enige optie is omdat dat nu eenmaal is ‘wat we met zijn allen hebben afgesproken’, dan is het hoog tijd deze afspraken eens te herzien.

Links:
Uit wob-documenten blijkt dat het Rijk massale controle uitvoert op media en burgers
Nieuwe Tafelen #4: Matthijs Pontier over de digitale samenleving en de invloed van big tech
Rob Roos en Rob Rooken over de EU-consultatie omtrent het Digital ID
TIJDENS DE VRIJMIBO MET WW3 OP DE ACHTERGROND IS DE CORONAPAS VERLENGD TOT 2023 (OF 2027)

Studio ingericht met dank aan: https://cd-rek.nl/

Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen. Bezoek de webshop op https://nooit.nl/shop/ of ga naar https://eenoorlogreedsverloren.nl/steundeverbinding/.

Ook te vinden op Odysee, SoundCloud en Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk...